ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ

ΕΠΕΑΕΚ

Δίκτυα

Οριζόντια Δράση

Δίκτυα Πρόσβασης & Υπηρεσίες Κορμού

 

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Διοίκησης

Αναπληρωτής: Δρ. Αναστάσιος Μπαλουκτσής Καθηγητής Τμήματος Μηχανολογίας

Σέρρες Δεκέμβριος 1998

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

 

Μετά από προσπάθειες για τη λειτουργικότητα της σύνδεσης του Η/Υ από το σπίτι, το σύστημά μας λειτουργεί. Η πολιτική του ιδρύματός μας είναι να προφέρει απεριόριστη δυνατότητα πρόσβασης σε κάθε καθηγητή και περιορισμένη σε επιλεγμένους σπουδαστές του ιδρύματός μας.

Προς το παρόν, ο περιορισμένος αριθμός των τηλεφωνικών γραμμών περιορίζει την δυνατότητα πρόσβασης σε όλους. Γίνεται όμως προσπάθεια αύξησής τους έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που παρουσιάζονται. Αυτή τη στιγμή διατίθενται μόνο τέσσερις (4) τηλεφωνικές γραμμές.

Οι δαπάνες σύνδεσης καλύπτονται από την οριζόντια δράση των δικτύων, εκτός από την αγορά οποιουδήποτε εξοπλισμού.

Σας εφιστούμε την προσοχή όσον αφορά την αστική χρέωση η οποία είναι μια μονάδα ανά τρία λεπτά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ για υπεραστικές κλήσεις, η χρέωση κυμαίνεται ανάλογα με την απόσταση και υπάρχει έκπτωση κατά 25% από της 3 έως 5 το μεσημέρι και από της 10 το βράδυ έως της 8 το πρωί.

Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εάν επιθυμείται σύνδεση εκτός της πόλεως των Σερρών και από πού ακριβώς, ώστε εάν υπάρχει ζήτηση να εγκαταστήσουμε γραμμή επικοινωνίας HELLAS-PAC Ι X25 προκειμένου να συνδεθείτε με αστική, για σας, χρέωση.

Θα σας δοθούν δυο τηλεφωνικοί αριθμοί ώστε να μπορείτε, εάν ο ένας είναι κατειλημμένος να καλείτε από τον άλλο. Γίνεται προσπάθεια για εγκατάσταση συνοπτικού αριθμού, ώστε να καλείται ένας και αυτόματα να βρίσκεται η ελεύθερη γραμμή, αλλά προς το παρόν ο ΟΤΕ καθυστερεί.

Εάν διαθέτετε στο τυχόν εργαστήριο ή στο γραφείο σας, λειτουργικό σύστημα WINDOWS NT ή WINDOWS WORKSTATION, είναι δυνατό να εγκατασταθεί σύνδεση με το Internet χρησιμοποιώντας τον προσωπικό σας αριθμό. Σε αυτή την περίπτωση απαιτούνται δυο modem : έναν στο εργαστήριο και έναν στο σπίτι, η αγορά των οποίων επιβαρύνει εσάς.

Τεχνική υποστήριξη για την εγκατάσταση μπορείτε να ζητήσετε από το κέντρο διαχείρισης δικτύων (επιστημονικός υπεύθυνος κ. Καρανάσιος).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ MODEM ΣΤΑ WIN95

ΓΕΝΙΚΑ

Για τη σύνδεση του Η/Υ και την πρόσβασή του στο INTERNET, απαιτείται ένα MODEM(MOdulator-DEModulator). Είναι συσκευή η οποία παρεμβάλετε μεταξύ του Η/Υ και της τηλεφωνικής συσκευής, μετατρέποντας το αναλογικό σήμα σε ψηφιακό και αντίστροφα. Για την ασφαλή αποστολή ενός μηνύματος μέσω του δικτύου τηλεπικοινωνιών και συμβατότητας της σύνδεσης, υπάρχουν τα πρωτόκολλα επικοινωνίας που παίζουν αυτό το ρόλο.

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ

Ανάλογα με την ταχύτητα των MODEM χρησιμοποιούνται και διαφορετικά πρωτόκολλα από τα οποία αυτά που συνήθως χρησιμοποιούνται από το INTERNET είναι τα εξής:

Πρωτόκολλο SLIP ( Serial(single) Line Internet Protocol)

Χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση του πρωτοκόλλου IP σε σειριακές γραμμές, για τη διασύνδεση δυο συστημάτων.

Πρωτόκολλο PPP ( Point to Point Protocol)

Αντικατέστησε το παραπάνω πρωτόκολλο λόγω της λίγο μεγαλύτερης ταχύτητας που προσφέρει στη σύνδεση.

 

Ένας από τους ρόλους των πρωτοκόλλων είναι η ασφάλεια της μετάδοσης των μηνυμάτων. Έχουν όμως και τη δυνατότητα να συμπιέζουν τα δεδομένα και να τα αποσυμπιέζουν όταν φτάνουν στον προορισμό τους, αυξάνοντας έτσι την ταχύτητα μετάδοσής τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

 

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι ως εξής:

Τα δεδομένα ξεκινούν από τον Η/Υ ως ψηφιακό σήμα και φτάνουν στο MODEM όπου και μετατρέπονται σε αναλογικό. Στη συνέχεια ταξιδεύοντας μέσω της τηλεφωνικής γραμμής φτάνουν στο MODEM του παραλήπτη. Από εκεί μετατρέπονται και πάλι σε ψηφιακό σήμα και μεταβιβάζονται στον Η/Υ.

 

Για την εγκατάσταση Modem στα Win95 οι πρώτες ενέργειες που απαιτούνται είναι καταρχήν η αγορά του. Ένα Modem μπορεί να είναι είτε εσωτερικό είτε εξωτερικό. Στην περίπτωση του εσωτερικού Modem η διαδικασία εγκατάστασής του είναι πιο πολύπλοκη και απαιτείται η βοήθεια ειδικού. Ενώ για την σύνδεση ενός εξωτερικού Modem τα βήματα που ακολουθούνται είναι πιο απλά και είναι τα εξής:

Αποσυνδέουμε το καλώδιο του ΟΤΕ από την τηλεφωνική συσκευή και το συνδέουμε απευθείας με το MODEM.

Στη συνέχεια, συνδέουμε τη μια άκρη του καλωδίου( βρίσκεται στη συσκευασία του Modem) στην έξοδο του Modem και την άλλη άκρη στην τηλεφωνική μας

συσκευή.

Έπειτα, συνδέουμε με το ειδικό σειριακό καλώδιο τη θύρα του Modem με τη σειριακή θύρα του Η/Υ.

Τέλος, συνδέουμε με την ηλεκτρονική πρίζα το τροφοδοτικό του Modem.

 

Αφού γίνει η σύνδεση, δεν απομένει παρά να γίνει και η εγκατάστασή του, δηλαδή, να ειδοποιηθεί και ο Η/Υ ότι υπάρχει σε αυτόν συνδεδεμένο ένα Modem.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι πανεύκολη και είναι η εξής:

Επιλέγουμε : Εναρξη - Ρυθμίσεις - Πίνακας Ελέγχου και κάνουμε διπλό κλικ πάνω στο εικονίδιο Modem.

 

 

 

Βεβαιωνόμαστε ότι το Μodem είναι αναμμένο. Αν δεν γνωρίζουμε τον τύπο του Modem, αφήνουμε απενεργοποιημένο το παράθυρο ελέγχου «επιλογή του Modem από λίστα χωρίς ανίχνευση». Επιλέγουμε :Επόμενο. Η ανίχνευση γίνεται αυτόματα και η εικόνα που εμφανίζεται είναι η επόμενη.

 

 

 

 

Αν γνωρίζουμε τον τύπο του Modem, ενεργοποιούμε το παράθυρο και επιλέγουμε: Επόμενο>. Στη συνέχεια, εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα και επιλέγουμε τον τύπο του Modem.

 

Στη συνέχεια, από την περιοχή κατασκευαστές, επιλέγουμε την κατασκευαστική εταιρία του Modem, ενώ από την περιοχή Μοντέλα, επιλέγουμε το μοντέλο του Modem μας. Συνεχίζουμε με το Επόμενο.

 

 

 

Εδώ επιλέγουμε τη θύρα με την οποία θα συνδεθεί το Modem και που κατά 99% είναι η θύρα Επικοινωνιών. Με την επόμενη κίνηση εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο, με το οποίο και ειδοποιούμαστε για την επιτυχή εγκατάσταση του Modem και το τέλος της εργασίας μας.

 

 

 

 

Με το τέλος εργασίας, εμφανίζεται στην οθόνη μας το αρχικό παράθυρο εγκατάστασης.

 

Το Modem μας έχει ήδη εγκατασταθεί και αν θέλουμε να το απεγκαταστήσουμε, απλά επιλέγουμε Αφαίρεση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ MODEM

 

Μετά την εγκατάσταση του Modem θα πρέπει να γίνουν και ορισμένες ρυθμίσεις οι οποίες γίνονται μέσα από το παράθυρο Ιδιότητες του Modem. Για να εμφανίσουμε αυτό το παράθυρο, ενεργοποιούμε το εικονίδιο Modem από τον πίνακα ελέγχου.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η ακόλουθη:

Αφού ενεργοποιήσουμε το εικονίδιο Modem, εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο:

Από την καρτέλα Γενικά γίνονται οι ρυθμίσεις μέσω των κουμπιών : ιδιότητες και ιδιότητες κλήσης. Μέσα στην καρτέλα διαγνωστικά βρίσκονται ειδικές καταγραφές, οι οποίες απευθύνονται σε έμπειρους χειριστές για τις οποίες δεν θα γίνει αναφορά σε αυτό το σημείο.

 

Επιλέγουμε τις ιδιότητες κλήσης από τα γενικά όπου εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο:

 

 

Στην καρτέλα που εμφανίζεται, συμπληρώνουμε τα παρακάτω:

Όπου : Καλώ από: πληκτρολογούμε συνήθως την πόλη από την οποία καλούμε.

Όπου : Με υπεραστικό κωδικό : πληκτρολογούμε τον αυτόματο πόλεως στον οποίο βρισκόμαστε, π.χ. για Σέρρες 321, για Θεσσαλονίκη 31.

Όπου : Από Χώρα : την χώρα στην οποία βρισκόμαστε, δηλαδή, Ελλάδα.

Στο σημείο : Πως καλώ από αυτή τη θέση : ενεργοποιούμε μόνο τον τύπο της κλήσης. Για το τηλεφωνικό μας σύστημα ενημερωνόμαστε από την υπηρεσία του ΟΤΕ και αν είναι ψηφιακό, επιλέγουμε την τονική κλήση ενώ αν είναι αναλογικό, επιλέγουμε παλμική κλήση.

Τέλος, επιλέγουμε Ο.Κ. και επιστρέφουμε στο αρχικό μας παράθυρο.

 

Πατώντας το κουμπί Ιδιότητες εμφανίζεται το επόμενο παράθυρο.

Από το παράθυρο αυτό επιλέγουμε την καρτέλα Γενικά και μετά τη Θύρα επικοινωνιών η οποία και αντιστοιχεί στη θύρα στην οποία έχουμε συνδέσει το Modem.

Με την ένταση μεγαφώνου ρυθμίζουμε την ένταση του Modem.

Από το μενού Μέγιστη Ταχύτητα επιλέγουμε την μεγαλύτερη τιμή. Η τιμή αυτή αντιπροσωπεύει την πραγματική ταχύτητα που ισχύει μεταξύ του Η/Υ και του Modem, και η οποία είναι 4 φορές μεγαλύτερη από την ονομαστική ταχύτητα του Modem λόγω συμπίεσης δεδομένων.

 

Ενεργοποιώντας την καρτέλα Σύνδεση έχουμε τα εξής:

 

Στη θέση Bits δεδομένων θα πρέπει να υπάρχει ο αριθμός 8.

Στη θέση Ισοτιμία, η ένδειξη None, δηλαδή, καμία.

Απενεργοποιούμε την ένδειξη Αναμονή για Τηλεφωνικό Σήμα πρίν από την Κλήση. Η αλλαγή αυτή είναι υποχρεωτικό να γίνει, διαφορετικά το Modem δεν ανταποκρίνεται.

Στη θέση Ακύρωση αν δεν Πραγματοποιηθεί η σύνδεση σε, υπάρχει προκαθορισμένος χρόνος αναμονής 60 δευτερόλεπτα. Ο χρόνος αυτός μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί ανάλογα.

Πατάμε ΟΚ και κλείσιμο. Οι ρυθμίσεις του Modem έχουν ολοκληρωθεί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ MODEM ΣΤΑ WIN95

(ΑΓΓΛΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ)

 

Για την σύνδεση ενός εξωτερικού Modem τα βήματα που ακολουθούνται είναι τα εξής:

Αποσυνδέουμε το καλώδιο του ΟΤΕ από την τηλεφωνική συσκευή και το συνδέουμε απευθείας με το MODEM.

Στη συνέχεια, συνδέουμε τη μια άκρη του καλωδίου( βρίσκεται στη συσκευασία του Modem) στην έξοδο του Modem και την άλλη άκρη στην τηλεφωνική μας

συσκευή.

Έπειτα, συνδέουμε με το ειδικό σειριακό καλώδιο τη θύρα του Modem με τη σειριακή θύρα του Η/Υ.

Τέλος, συνδέουμε με την ηλεκτρονική πρίζα το τροφοδοτικό του Modem.

 

Αφού γίνει η σύνδεση, δεν απομένει παρά να γίνει και η εγκατάστασή του, δηλαδή, να ειδοποιηθεί και ο Η/Υ ότι υπάρχει σε αυτόν συνδεδεμένο ένα Modem.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι πανεύκολη και είναι η εξής:

Επιλέγουμε : Start-Settings-Control panel και κάνουμε διπλό κλικ πάνω στο εικονίδιο Modem.

 

 

Βεβαιωνόμαστε ότι το Μodem είναι αναμμένο. Αν δεν γνωρίζουμε τον τύπο του Modem, αφήνουμε απενεργοποιημένο το παράθυρο ελέγχου : Don’t detect my modem; I will select it from a list. Επιλέγουμε :Next. Η ανίχνευση γίνεται αυτόματα και η εικόνα που εμφανίζεται είναι η παρακάτω.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο υπολογιστής ανιχνεύει αν ο τύπος του Modem βρίσκεται στη λίστα επιλογών.

Αν γνωρίζουμε τον τύπο του Modem,

ενεργοποιούμε το παράθυρο και επιλέγουμε: Next. Στη συνέχεια, εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα και επιλέγουμε τον τύπο του Modem.

 

Αν ο τύπος του Modem δεν υπάρχει στη λίστα, επιλέγουμε HAVE DISK… και δίνουμε εμείς τα στοιχεία του Modem που έχουμε.

 

Έπειτα, πατώντας NEXT επιλέγουμε τη θύρα με την οποία θα συνδεθεί το Modem και που κατά 99% είναι η θύρα Επικοινωνιών. Με την επόμενη κίνηση εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο, με το οποίο και ειδοποιούμαστε για την επιτυχή εγκατάσταση του Modem και το τέλος της εργασίας μας.

 

 

Με το τέλος εργασίας εμφανίζεται το παραπάνω παράθυρο. Πατάμε finish για την ολοκλήρωση της εργασίας μας και εμφανίζεται στην οθόνη μας το αρχικό παράθυρο εγκατάστασης που είναι το παρακάτω.

 

 

 

 

 

 

Το Modem μας έχει ήδη εγκατασταθεί και με το Close ολοκληρώνεται η διαδικασία εγκατάστασης. Αν θέλουμε να το απεγκαταστήσουμε, απλά επιλέγουμε Remove.

 

 

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ MODEM

 

Μετά την εγκατάσταση του Modem θα πρέπει να γίνουν και ορισμένες ρυθμίσεις οι οποίες γίνονται μέσα από το παράθυρο Modems Properties. Για να εμφανίσουμε αυτό το παράθυρο, ενεργοποιούμε το εικονίδιο Modem από τονPanel Control.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η ακόλουθη:

 

Αφού ενεργοποιήσουμε το εικονίδιο Modem, εμφανίζεται το παρπάνω παράθυρο

Από την καρτέλα General γίνονται οι ρυθμίσεις μέσω των κουμπιών : Properties και Dialing Properties. Μέσα στην καρτέλα Diagnostics βρίσκονται ειδικές καταγραφές, οι οποίες απευθύνονται σε έμπειρους χειριστές για τις οποίες δεν θα γίνει αναφορά σε αυτό το σημείο.

 

Επιλέγουμε Dialing Properties από General όπου εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο:

 

Στην καρτέλα που εμφανίζεται, συμπληρώνουμε τα παρακάτω:

Όπου : I am dialing from: πληκτρολογούμε συνήθως την πόλη από την οποία καλούμε.

Όπου :Area code: πληκτρολογούμε τον αυτόματο πόλεως στον οποίο βρισκόμαστε, π.χ. για Σέρρες 321, για Θεσσαλονίκη 31.

Όπου : I am in this country/region : την χώρα στην οποία βρισκόμαστε, δηλαδή, Ελλάδα.

Στο σημείο :When dialing from here : ενεργοποιούμε μόνο τον τύπο της κλήσης. Για το τηλεφωνικό μας σύστημα ενημερωνόμαστε από την υπηρεσία του ΟΤΕ και αν είναι ψηφιακό, επιλέγουμε την τονική κλήση δηλαδή Tone dial ενώ αν είναι αναλογικό, επιλέγουμε παλμική κλήση δηλαδή Pulse dial.

Τέλος, επιλέγουμε Ο.Κ. και επιστρέφουμε στο αρχικό μας παράθυρο για να συνεχίσουμε τις ρυθμήσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πατώντας το κουμπί Properties εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο:

Από το παράθυρο που εμφανίζεται, επιλέγουμε από την καρτέλα General τη Port(COM2).

Με την maximum speed ρυθμίζουμε την ταχύτητα του Modem επιλέγοντας την μεγαλύτερη τιμή. Η τιμή αυτή αντιπροσωπεύει την πραγματική ταχύτητα που ισχύει μεταξύ του Η/Υ και του Modem, και η οποία είναι 4 φορές μεγαλύτερη από την ονομαστική ταχύτητα του Modem λόγω συμπίεσης δεδομένων.

 

Ενεργοποιώντας την καρτέλα connection έχουμε τα εξής:

Στη θέση Data Bits δεδομένων θα πρέπει να υπάρχει ο αριθμός 8.

Στη θέση Parity, η ένδειξη None, δηλαδή, καμία.

Απενεργοποιούμε την ένδειξη. Η αλλαγή αυτή είναι υποχρεωτικό να γίνει, διαφορετικά το Modem δεν ανταποκρίνεται.

Στη θέση Ακύρωση αν δεν Πραγματοποιηθεί η σύνδεση σε, υπάρχει προκαθορισμένος χρόνος αναμονής 60 δευτερόλεπτα. Ο χρόνος αυτός μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί ανάλογα.

 

Επιλέγουμε OK μέχρι να κλείσουν όλα τα παράθυρά μας. Η εγκατάσταση του Modem έχει ολοκληρωθεί.

ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ

 

 

Η σύνδεση του υπολογιστή σας με τον Server του ΤΕΙ μέσω τηλεφώνου γίνεται ακολουθώντας βήμα προς βήμα τις παρακάτω ενέργειες:

Αφού έχετε εγκαταστήσει το Modem, επιλέγεται από την επιφάνεια εργασίας το εικονίδιο : ο υπολογιστής μου.

 

Στη συνέχεια επιλέγεται τη Δίκτυα μέσω τηλεφώνου και Δημιουργία σύνδεσης. Στο παράθυρο που εμφανίζεται δίνεται ένα όνομα, το οποίο και θα είναι το όνομα της σύνδεσής σας.

 

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια εμφανίζεται το εξής παράθυρο:

 

 

Στο όνομα του υπολογιστή που καλείτε, γράφετε το όνομα του Η/Υ, για παράδειγμα ΤΕΙ.

Επιλέγετε Παράμετροι… Εμφανίζετε το παρακάτω παράθυρο με τις ενδείξεις Γενικά, Σύνδεση, Επιλογές, στα οποίο συμπληρώνετε τα παρακάτω:

Στο παράθυρο Γενικά τα στοιχεία παραμένουν τα ίδια.

 

Όπου Σύνδεση (παρακάτω) πρέπει να έχουμε 8 Bits δεδομένων, στην ισοτιμία NONE και 1 Bits διακοπής. Στις Προτιμήσεις κλήσης ενεργοποιείτε μόνο την Ακύρωση αν δεν πραγματοποιηθεί σύνδεση σε… και αν θέλετε αυξάνετε ή μειώνετε τον χρόνο ο οποίος είναι συνήθως 60 δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια επιλέγετε ΟΚ αφήνοντας την καρτέλα Επιλογές όπως έχει.

 

 

 

 

 

 

 

Επιστρέφετε στην αρχική καρτέλα και συνεχίζετε πατώντας το Επόμενο όπου εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα:

Όπου στον Υπεραστικό αριθμό γράφεται τον αριθμό κλήσης της περιοχής, π.χ. 321 για Σέρρες ή 31 για Θεσσαλονίκη. Ο αριθμός τηλεφώνου, όπου *(αστεράκι) δίνεται από τον Υπεύθυνο Διαχείρισης Δικτύων, κ.Καρανάσιο.

 

 

 

Πατώντας Επόμενο έχουμε την ολοκλήρωση της εργασίας. Με την επιλογή Τέλος αποθηκεύεται η σύνδεση στο φάκελο Δίκτυο μέσω Τηλεφώνου.

 

 

 

 

 

Η σύνδεση έχει αποθηκευθεί και εμφανίζεται όπως παρακάτω.

 

 

Αφού επιστρέψουμε στην αρχική εικόνα βλέπουμε ότι υπάρχει εικονίδιο με το όνομα που δώσαμε, στην προκειμένη περίπτωση ΤΕΙ. Υπάρχουν όμως ακόμα μερικές λεπτομέρειες-ρυθμίσεις για να ολοκληρωθεί η σύνδεσή μας.

Για τη ρύθμιση της σύνδεσης πατάμε δεξί κλικ πάνω στο εικονίδιο με τη σύνδεση με το όνομα ΤΕΙ και επιλέγουμε Ιδιότητες. Από την καρτέλα Γενικά απενεργοποιούμε τη Χρήση διεθνούς και υπεραστικού κωδικού κλήσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνεχίζουμε με την καρτέλα Τύποι διακομιστή:

Αλλάζουμε τον τύπο διακομιστή τηλεφωνικών κλήσεων επιλέγοντας PPP (Point to Point Protocol).

 

Από τις Επιλογές για προχωρημένους ενεργοποιούμε μόνο «Ενεργοποίηση συμπίεσης με λογισμικό» ενώ από τα πρωτόκολλα, ενεργοποιούμε μόνο το TCP/IP και κάνουμε τις ανάλογες Ρυθμίσεις TCP/IP… που είναι οι ακόλουθες, όπως ακριβώς φαίνονται στην καρτέλα.

 

Ενεργοποιούμε τον καθορισμό διευθύνσεων διακομιστή ονομάτων και συμπληρώνουμε τα νούμερα όπως φαίνονται στην πιο πάνω εικόνα.

Κλείνουμε επιλέγοντας ΟΚ μέχρι να φτάνετε στο αρχικό σας παράθυρο.

 

Για να επιβεβαιωθείτε ότι η σύνδεσή σας πέτυχε κάνετε διπλό κλικ πάνω στο εικονίδιο με το όνομα της σύνδεσής σας. Η εικόνα που εμφανίζεται είναι η ακόλουθη:

 

 

Όπου όνομα χρήστη ( διπλό *) είναι το όνομα του E-mail σας. Πρέπει, όμως, να ενεργοποιηθεί αφού το ζητήσετε από τον υπεύθυνο.

Όπου Κωδικός πρόσβασης, τη λέξη κλειδί που πιθανόν θέλετε να δώσετε για την ασφάλεια της σύνδεσής σας, καθώς και ενεργοποίηση αποθήκευσης του κωδικού αυτού η οποία θα πρέπει να είναι η ίδια με αυτή που ήδη έχετε στο e-mail σας(εάν τυχόν δεν έχετε κωδικό πρόσβασης και θέλετε να αποκτήσετε, απευθυνθείτε στον υπεύθυνο).

Όπου αριθμός τηλεφώνου, είναι ο αριθμός που παρέχεται από τον υπεύθυνο διαχείρισης δικτύων.

Όπου κλήση από, γράφουμε το νούμερο από το οποίο καλούμε.

Πατάμε Σύνδεση, προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία της σύνδεσή μας.

Οι διαδοχικές εικόνες που εμφανίζονται είναι οι παρακάτω:

 

Για την ακύρωση της κλήσης πατάτε Άκυρο. Αν παρουσιαστούν προβλήματα κατά τη σύνδεσή σας ελέγξτε αν οι παράμετροι που δώσατε είναι σωστοί. Μετά το τέλος κάθε εργασίας μην ξεχνάτε να κάνετε αποσύνδεση από το δίκτυο.